Analytics

L'apagada de ploms de Coutinho

L'apagada de ploms de Coutinho
L'apagada de ploms de Coutinho
Una de les decepcions més gran d'aquesta temporada és el baix rendiment de Coutinho. El brasiler va arribar el gener del 2018 amb les expectatives molt...
Coutinho

| FCB

Una de les decepcions més gran d'aquesta temporada és el baix rendiment de Coutinho. El brasiler va arribar el gener del 2018 amb les expectatives molt altes després de ser el fitxatge més car de la història del Barça en una operació xifrada en 120 milions d'euros més 40 en variables.

Els primers mesos com a blaugrana van ser força profitosos i va demostrar la seva gran qualitat tècnica i capacitat golejadora. En 22 partits amb el Barça, el brasiler va aportar 10 gols i 6 assistències i va ser una peça clau per aconseguir la Lliga i la Copa en el tram final de temporada. Fins i tot, molta gent es va arribar a preguntar què hauria passat si hagués pogut disputar la Champions. 

Amb l'adaptació completada, semblava que la present temporada hauria de ser la consolidació de Coutinho com una peça fonamental en els esquemes d'Ernesto Valverde. L'inici va ser força positiu i en els primers 14 partits havia marcat 5 gols i regalat 3 assistències. El brasiler era titular indiscutible i havia guanyat la partida a un Dembélé que rebia crítiques de l'entorn pel seu comportament professional.

Però al mes de novembre es van apagar els ploms del brasiler. Després del partit contra l'Inter, el jugador va ser baixa per un trencament al bíceps femoral de la cuixa esquerra i va ser baixa unes tres setmanes. A partir d'aquí, el rendiment i les sensacions del brasiler han baixat significativament fins al punt que ha estat suplent en els partits més decisius d'aquesta temporada. 

El futbolista de 26 anys no marca un gol a la Lliga des del 28 d'octubre contra el Madrid al Camp Nou (5-1) i en els darrers 27 partits la seva aportació s'ha limitat a 4 gols i 2 assistències. Un bagatge molt pobre per un futbolista que té un dels salaris més alts de la plantilla i que tampoc troba la seva posició al terreny de joc. Com a interior, va demostrar moltes mancances en l'aspecte defensiu i actuant d'extrem no acaba de connectar del tot amb Messi i Suárez.

A més, ha vist com Dembélé, malgrat tots els problemes que ha tingut, l'ha passat per sobre i s'ha guanyat la confiança dels companys, tècnics i aficionats. Coutinho, en canvi, mostra una alarmant falta de motivació i cada vegada augmenten més els rumors sobre una possible venda al mercat d'estiu si no es tornen a encendre els llums de l'astre brasiler.

COMENTARIS