En profunditat

L’atac del Barça passa per l’A-18 de Jordi Alba

L’atac del Barça passa per l’A-18 de Jordi Alba
L’atac del Barça passa per l’A-18 de Jordi Alba
La connexió de Jordi Alba amb Messi és una font de jugades ofensives del Barça des de fa anys. La rapidesa del lateral i la qualitat de l’argentí són...

La connexió de Jordi Alba amb Messi és una font de jugades ofensives del Barça des de fa anys. La rapidesa del lateral i la qualitat de l’argentí són un binomi que els blaugranes exploten reiteradament. Per molt que les passades d’Alba a Messi siguin constants, els rivals no troben l’antídot per bloquejar les línies de passada. I contra el Celta el conjunt de Valverde ho va tornar a aprofitar. 

El català va ser una font de passades als atacants. El 31% de les passades que van rebre Dembélé, Suárez, Coutinho i Messi van procedir de Jordi Alba. Ningú va connectar tant amb els davanters com el lateral. El Barça sap que l’A-18, la banda esquerre, és garantia de profunditat i d’oportunitats. 

Només Dembélé va connectar més vegades amb Messi (8) que Jordi Alba (6), i cap altre futbolista va oferir més passades a Suárez (10) i Dembélé (12) que el català. En l’estona que va jugar Coutinho, Lenglet li va passar la pilota 4 vegades, per 3 de Jordi Alba. 

Passades als davanters: 99 passades

  1. Jordi Alba 31%
  2. Rakitic 16%
  3. Messi 12%

Jugador per jugador

A Messi: Dembélé 8, Alba 6, Rakitic 5, Suárez 4, Sergio 3, Piqué 3, Coutinho 2, Vidal 2, Arthur 1, Semedo 1 i Aleñá 1.

A Suárez: Alba 10, Messi 5, Rakitic 5, Vidal 2, Dembélé 2, Semedo 2, Piqué 1 i Sergio 1.

A Dembélé; Alba 12, Messi 5, Rakitic 4, Sergio 2, Lenglet 1 i Arthur 1.

A Coutinho: Lenglet 4, Alba 3, Messi 2, Rakitic 2, Sergio 1 i Suárez 1.

 

COMENTARIS