Seleccions

L’ECA i la LFP, en contra del Mundial de 48

La patronal espanyola recorrerà als tribunals

L’ECA i la LFP, en contra del Mundial de 48
L’ECA i la LFP, en contra del Mundial de 48

La patronal espanyola recorrerà als tribunals

Javier Tebas

Tant l’Associació Europea de Clubs (coneguda per les sigles en anglès, ECA) com la Lliga de Futbol Professional espanyola s’han mostrat en contra de la decisió que ha pres aquest dimarts la FIFA: ampliar el Mundial de 32 a 48 equips.

L’ECA ha manifestat que el format actual, amb 32 seleccions, “s’ha demostrat que és la fórmula perfecta des de totes les perspectives” raó per la qual es declara “no favorable” al canvi i lamenta que no s’hagi escoltat “adequadament les parts interessades”. A més, l’associació critica que “aquesta decisió ha estat presa en base a raons polítiques, i no per raons esportives”.

D’altra banda, la patronal del futbol espanyol té intenció de recórrer la decisió de la FIFA als tribunals de la competència de Brussel·les i Nyon. Segons que informa el diari Marca, el president de FIFA Gianni Infantino ja coneix la intenció de l’organisme espanyol, perquè un emissari de Javier Tebas li ho va notificar a la gala dels premis The Best.

El president de l’organisme, Javier Tebas, ho justifica així: “Ens sembla molt malament, primer per la forma de la decisió (sobretot perquè les grans lligues han de tenir opinió) i segon perquè la FIFA és una institució que té opinions i decisions en la política esportiva i també en l’àmbit dels drets televisius. Aquesta decisió perjudica el món del futbol professional i la LFP ho impugnarà tan aviat com pugui”.

COMENTARIS