Notícies

Leo Messi rebrà la Creu de Sant Jordi

Leo Messi rebrà la Creu de Sant Jordi
Leo Messi rebrà la Creu de Sant Jordi
El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts concedir la Creu de Sant Jordi a Leo Messi. Aquesta distinció creada el 1981 distingeix a les...
Leo Messi

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts concedir la Creu de Sant Jordi a Leo Messi. Aquesta distinció creada el 1981 distingeix a les persones que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. 

En el comunicat on s'expliquen els motius pels quals s'atorga a Messi, s'ha afirmat: "Per la seva fabulosa trajectòria esportiva, que l’ha dut a ser reconegut com el millor futbolista de tots els temps. Procedent de l’Argentina, va arribar a Catalunya de molt jove per integrar-se a les categories inferiors del Futbol Club Barcelona. En un esport de masses com el futbol, Leo Messi encarna uns atributs socials tan primordials com la humilitat, l’honestedat, l’aprenentatge, la creativitat, el sentit d’equip i el respecte. Ha creat la Fundación Leo Messi, que incideix en equipaments per a infants i joves. Ha col·laborat amb diversos centres hospitalaris de Catalunya. Entre aquestes col·laboracions, destaca la seva aportació a l’Hospital Sant Joan de Déu per a la construcció del Pedriatic Cancer Center." 

La candidatura del crac argentí estava avalada per tres cartes signades pel president del club Josep Maria Bartomeu, el Secretari General de l'Esport, Gerard Figueras, i la Comissionada d'Esports del consistori barceloní, Marta Carranza.

El Govern ha anunciat també que concedirà la Creu de Sant Jordi als expresidents del Parlament Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert; a l'eurodiputat Ivo Vagl; a l'esportista Núria Picas; i al grup artístic La Trinca. 

COMENTARIS