Vintage

Les diferències entre Guardiola i Cruyff, segons Lineker

Les diferències entre Guardiola i Cruyff, segons Lineker
Les diferències entre Guardiola i Cruyff, segons Lineker
Gary Lineker va vestir la samarreta del Barça del 1986 al 1989 i en la darrera temporada va tenir com a entrenador a Johan Cruyff. El davanter...
Gary Lineker

Gary Lineker va vestir la samarreta del Barça del 1986 al 1989 i en la darrera temporada va tenir com a entrenador a Johan Cruyff. El davanter anglès no va tenir moltes oportunitats amb el tècnic holandès i el seu rendiment va baixar notablement. Ara, ha recordat la seva experiència amb Cruyff en una entrevista a El País on li han demanat que el comparés amb Pep Guardiola com a entrenador.

Les diferències entre Guardiola i Cruyff

"Pep ha estat influenciat per Cruyff però crec que té una millor manera de connectar amb els jugadors..."

"Cruyff era un tipus que, sent jo amable, estava massa segur de si mateix... No només en temes relacionats amb el futbol, amb tot. Es podia posar darrere del conductor de l'autocar i li deia com havia de conduir. El Pep i el Johan tenen una manera similar d'entendre el joc, però les seves personalitats són diferents."

La seva experiència amb Cruyff

"No vaig gaudir de l'estil Cruyff. Ell em col·locava d'extrem i mai vaig jugar en la meva posició de davanter. En aquella època només podien jugar dos estrangers i era obvi que Cruyff preferia als seus dos estrangers." 

"Vaig jugar per a ell, però mai ho vaig gaudir. I això que el sistema era perfecte per a mi. Mai em va donar l'oportunitat. L'hi vaig demanar moltes vegades, però em deia que era millor que jugués extrem per la meva velocitat."

Messi o Maradona

"Mai vaig pensar que veuria algú millor que Maradona fins que va aparèixer Messi. La diferència entre ells és que potser Messi ha fet el mateix però durant molt més temps."

"Messi és el millor jugador que he vist en la meva vida. M'encanta tot el que fa, com passa la pilota, com defineix, com juga en equip, els seus dribblings, els gols de falta... I mai, però mai, es rendeix. Sempre es manté fort. Respecta els rivals, es comporta d'una manera excepcional."

COMENTARIS