Analytics

Les dues cares del Barça contra l'Olympique

D'una primera part dominant, a una segona, dominat

Les dues cares del Barça contra l'Olympique
Les dues cares del Barça contra l'Olympique

D'una primera part dominant, a una segona, dominat

Messi Olympique de Lió

El Barça va passar a quarts de final amb un contundent 5-1 contra l'Olympique de Lió. El marcador pot resultar una mica enganyós pel que es va veure al terreny de joc en un partit que va estar marcat per dues parts clarament diferenciades.

La primera part va ser una exhibició de joc blaugrana i això ho demostren les dades de Marc Domènech al Laboratori de LaTdT. El conjunt de Valverde va dominar el rival amb un 63% de possessió i es va instal·lar a camp rival amb un 61% de localització. Unes dades que es van transformar en 2 gols (un de penal de Messi i un altre de Coutinho) més nombroses ocasions que podrien haver ampliat el marcador.

El partit, però, va canviar com un mitjó després del descans. L'Olympique va canviar el plantejament i va apostar per augmentar molt la línia de pressió de la sortida blaugrana i va practicar un marcatge home a home. En aquest moment, el Barça va començar a patir i va perdre el govern del matx. El conjunt francès va tenir en el segon període més possessió que el Barça (54%) i la localització es va centrar més al camp blaugrana (58%).

Aquestes dades demostren les dificultats que va tenir l'equip amb la pressió alta de l'Olympique i que es va materialitzar en el 2-1. El conjunt culer, però, va saber llegir bé el partit i va aprofitar els espais que va deixar el conjunt francès a darrere per sentenciar l'eliminatòria. 3 transicions ràpides del Barça entre l'atac i la defensa van servir per marcar 3 gols i deixar un marcador contundent de 5-1 en un partit que va tenir dues cares ben diferenciades.

COMENTARIS