Analytics

Les passades de Ter Stegen, una de les claus per trencar el Betis

Les dades del Laboratori de LaTdT

Les passades de Ter Stegen, una de les claus per trencar el Betis
Les passades de Ter Stegen, una de les claus per trencar el Betis

Les dades del Laboratori de LaTdT

Ter Stegen

El Barça va haver de plantejar un partit diferent de l'habitual en el desplaçament al Benito Villamarín. El conjunt de Valverde estava escarmentat pel partit de la primera volta on l'equip de Quique Setién va guanyar 3-4 amb un plantejament tàctic que va sorprendre el Barça.

Amb la lliçó apresa, els blaugrana van sortir al terreny de joc amb un sistema amb 4 migcampistes (Rakitic, Busquets, Arthur i Arturo Vidal) i amb la missió de tapar els espais centrals en els atacs del Betis i buscar la velocitat de Suárez i Messi en les transicions.

Això és va traduir en que,  per primera vegada en tota la temporada, el conjunt de Valverde va perdre la possessió davant un rival i va finalitzar amb un percentatge del 44% pel 56% del Betis. Malgrat això l'equip es va imposar per 1-4 i va dominar el partit amb un estil diferent de l'habitual.

Un dels futbolistes que va ajudar més per superar l'alta pressió rival va ser Marc André Ter Stegen, segons demostren les dades del Laboratori de Carles Domènech a LaTdT. L'alemany va completar 21 passades, 10 de les quals van ser en llarg i amb Suárez o Jordi Alba com a únics destinataris. 7 d'aquestes 10 passades van ser bones i van servir per trencar línies de pressió del Betis i poder atacar amb més facilitat. A més, tampoc va fallar cap de les altres 11 passades en curt i aquí els receptors de la pilota van ser més variats: 4 Arthur, 2 Messi, 1 Piqué, Lenglet, Semedo, Busquets i Arturo Vidal.

COMENTARIS