Jugadors

Les xifres de Yerry Mina

El jugador, que va costar 11,8 milions en el mercat d'hivern, en deixa 30,25 aquest estiu

Les xifres de Yerry Mina
Les xifres de Yerry Mina

El jugador, que va costar 11,8 milions en el mercat d'hivern, en deixa 30,25 aquest estiu

Yerry Mina, amb la samarreta del Barça

Yerry Mina ha estat una de les operacions econòmicament més rendibles pel Barça. Després de costar-li gairebé 12 milions fa només mig any (el Barça va pagar 11,8 milions al Palmeiras pel traspàs), aquest estiu l'ha venut a l'Everton anglès per gairebé el triple d'aquesta xifra: 30,25. Aquesta revalorització, però, neix de l'actuació del colombià al Mundial, perquè amb el Barça ha disputat molt pocs minuts.

Yerry Mina només ha jugat 6 partits amb el Barça: 1 de copa (el seu debut, al camp del València, en què va substituir Piqué quan quedaven 8 minuts i el marcador ja era de 0 a 2) i 5 de lliga (4 complets —Getafe, Celta, Llevant i R. Societat—, i els últims 11 minuts contra el Vila-real). En aquests de 379 minuts, el central ha vist 2 targetes grogues (curiosament, les 2 al minut 89) i cap vermella.

Amb Colòmbia, en canvi, va tenir un paper molt més protagonista al Mundial. Tot i no jugar cap minut en el primer partit (un fet que el jugador ha reconegut que li va costar de digerir), va ser titular en els altres 3 partits que va disputar la selecció sud-americana, i va marcar 3 gols, 1 en cada partit. En total, va disputar 300 minuts (2 partits de 90 a la fase de grups i un tercer als 8s de final, amb pròrroga, 120 minuts més) que li van disparar la cotització encara més que els 379 de blaugrana.

COMENTARIS