En profunditat

L'hora de Dembélé... o Malcom?

L'hora de Dembélé... o Malcom?
L'hora de Dembélé... o Malcom?
La lesió de Leo Messi obligarà a Valverde i a la plantilla a fer un pas endavant durant les 3 setmanes de baixa del crac argentí. Alguns jugadors com...
Malcom

La lesió de Leo Messi obligarà a Valverde i a la plantilla a fer un pas endavant durant les 3 setmanes de baixa del crac argentí. Alguns jugadors com Coutinho i Luis Suárez hauran d'assumir els galons ofensius de l'equip i augmentar les seves prestacions ofensives. Fins ara, han viscut sota l'ombra de Messi (màxim golejador i assistent de la plantilla) però ara ells seran els líders i els responsables de donar la cara en els partits importants contra Inter, Madrid o Betis d'aquests pròxims dies.

Per la seva banda, Ernesto Valverde haurà de trobar una solució tàctica davant l'absència de Messi i escollir qui serà el seu substitut a l'onze. Assumint que Arthur s'ha guanyat un lloc com a interior i que Coutinho ocuparà la posició d'extrem esquerre, només falta saber qui serà l'extrem dret en els pròxims partits.

En principi, Ousmane Dembélé parteix com a favorit i davant el Sevilla ja va ser el relleu de Messi després de la lesió. Però el francès va signar un dels pitjors partits amb la samarreta blaugrana perdent moltes pilotes que van generar desesperació entre l'afició, els companys i el cos tècnic. Fins i tot, després del partit, li van preguntar a Valverde si l'havia convençut el partit de Dembélé i el tècnic es va limitar a dir: "Té molt talent, té molta capacitat de millora i esperem molt d'ell." Unes manifestacions on queda clar que la confiança amb el jugador no és màxima i que hi ha molts dubtes sobre les seves desconnexions mentals.

Davant aquest panorama, hi ha un futbolista tapat que amb la baixa de Messi podria augmentar el seu protagonisme. Es tracta del brasiler Malcom, inèdit fins a la data però que podria reivindicar-se si gaudeix d'oportunitats. Fins ara, Valverde només l'ha utilitzat en 2 partits (6 minuts contra el Valladolid i 19 contra el Leganés) i ha quedat en diverses ocasions fora de la convocatòria. Malgrat el que pugui semblar, el tècnic compta amb el futbolista i si no l'ha citat ha estat perquè ha preferit comptar amb Dembélé com a suplent i no tenir 2 extrems a la banqueta en els darrers partits.

Amb la lesió de Messi, tot canvia i Malcom tornarà a entrar a les convocatòries i caldrà veure si als onzes. El fet que el moment de Dembélé no sigui el millor i que hagi desaprofitat les últimes oportunitats, fan que l'extrem brasiler que va arribar procedent del Girondins a l'estiu cobri opcions per tenir un paper destacat. El jugador ja va deixar bones sensacions durant la pretemporada i ara pot demostrar que és la seva hora. Què decidirà Valverde?

COMENTARIS