Analytics

L’impacte negatiu de l'entrada d'Arturo Vidal

L’impacte negatiu de l'entrada d'Arturo Vidal
L’impacte negatiu de l'entrada d'Arturo Vidal
El marcador d’Anoeta ja reflectia l’avantatge del Barça, 1 a 2, quan Ernesto Valverde va decidir al minut 77 donar entrada a Arturo Vidal en el...

El marcador d’Anoeta ja reflectia l’avantatge del Barça, 1 a 2, quan Ernesto Valverde va decidir al minut 77 donar entrada a Arturo Vidal en el lloc de Dembélé. D’aquesta manera  els blaugranes reforçaven el mig del camp amb un futbolista físic i tenien més cames per minimitzar l’atac de la Reial Societat. 

El tècnic va encertar al preveure l’última abraonada basca. Però l’entrada del xilè va tenir conseqüències automàtiques al joc del Barça que no van beneficiar l’equip. La Reial Societat va guanyar metres fins al punt que es va jugar més estona en camp blaugrana (51%) que en cap altre moment de partit. Els 15 minuts anteriors, amb l’entrada de Busquets, la localització en camp propi era ben diferent (35%)

La incorporació de Vidal al camp no només va ser un missatge de protecció de Valverde, sinó que el xilè va tenir un escàs impacte en el joc: el Barça va passar de tenir un 75% de possessió amb l’entrada de Busquets, a un 64%. L’exjugador del Bayern de Munich, a més, va realitzar 7 passades en 13 minuts, el pitjor registre (2,28 minuts per passada) de tots els migcampistes de l’equip: Rakitic (0,81), Busquets (0,9), Coutinho (1), Rafinha (1,04) i Sergi Roberto (1,45). El català va jugar la segona part al lateral. 

La tendència de Valverde d’introduir futbolistes amb múscul amb el marcador ajustat pot interpretar-se com un missatge implícit a la resta de companys: la missió és protegir el resultat. Però la consigna sembla transmetre’s en altaveu. Els blaugranes fan una passa enrere, i el rival s’atreveix a fer-la endavant perquè entén que amb un davanter del Barça menys sobre la gespa les seves esquenes estan menys amenaçades. 

La Reial Societat així ho va entendre. I com a Valladolid, el Barça va passar-se els últims minuts patint i refusant pilotes enlloc de controlar-la per impedir els atacs  bascos. 

COMENTARIS