Notícies

L'inesperat canvi de mètode per valorar el deute del club

L'inesperat canvi de mètode per valorar el deute del club
L'inesperat canvi de mètode per valorar el deute del club
Quan Josep Maria Bartomeu va presentar la maqueta de l’Espai Barça va comprometre’s a rebaixar el deute del club, aleshores proper als 300...

Quan Josep Maria Bartomeu va presentar la maqueta de l’Espai Barça va comprometre’s a rebaixar el deute del club, aleshores proper als 300 milions, fins als 200. “Si no ho aconseguim, no podrem començar el projecte”, va assegurar. 

L’evolució del deute del l’entitat ha estat sempre una pesada motxilla que totes les directives han anat carregant al llarg dels anys. Però la junta actual ha passat dels 247 milions que marca la memòria econòmica del curs passat 16/17 als poc més de 150 milions un any després. 

Com és possible una reducció tan considerable en tan poc temps? El club ha canviat el mètode per quantificar el deute, explica, per adaptar-se als criteris de LaLiga i contrastar els comptes econòmics de tots els clubs que en formen part. 

I és possible analitzar el deute del club de la mateixa manera que en el curs 16-17 i comparar així l’evolució de la xifra com fins ara? Segons respon el club, ja no s’ha calculat el mètode antic. I com la xifra actual és inferior als 200 milions que en el seu dia va posar Bartomeu com a límit, sigui quin sigui el resultat amb el mètode de control anterior, l’Espai Barça continua endavant. 

COMENTARIS