Analytics

Llevant: fort al davant, feble al darrere

Llevant: fort al davant, feble al darrere
Llevant: fort al davant, feble al darrere
El rival del Barça a la Copa del Rei, el Llevant, està realitzant una temporada sòlida. El conjunt valencià és actualment 10è a la Lliga, tot i que els...

El rival del Barça a la Copa del Rei, el Llevant, està realitzant una temporada sòlida. El conjunt valencià és actualment 10è a la Lliga, tot i que els darrers resultats són fluixos: 2 punts dels darrers 12 possibles. 

Però el conjunt de Paco López té una característica que es reflecteixen perfectament a els llistats estadístics: és fort a l’àrea rival, i feble a la pròpia. És a dir, fa molts gols, però també n’encaixa molts. Actualment és el tercer màxim golejador de la Lliga (30), però el segon que més gols ha rebut (34). 

La facilitat que té el Llevant per marcar no es correspon al domini dels partits. El conjunt de València és el 17è equip amb més possessió a la Lliga: arriba fins al 46%, pel 61% del Barça; i el és el 16è amb passades completades. Les xifres expliquen la preferència de l’equip per contraatacar. 

Però si en alguna cosa destaca l’equip de Paco López és en el repartiment dels gols: 14 futbolistes s’han distribuït les 30 dianes que suma a la Lliga. El Barça, per exemple, es reparteix els seus 50 gols en 10 futbolistes. 

El Llevant, a més, és el quart equip que més rendiment treu a les jugades a pilota aturada. Suma 6 gols en aquest tipus de jugades. 

COMENTARIS