Jugadors

Messi, rècord de Pitxitxis

Messi, rècord de Pitxitxis
Messi, rècord de Pitxitxis
Leo Messi ha acabat la temporada amb un altre Pitxitxi a la butxaca. El futbolista argentí ha aconseguit 36 gols a la Lliga després del seu doblet a Ipurua,...

Leo Messi ha acabat la temporada amb un altre Pitxitxi a la butxaca. El futbolista argentí ha aconseguit 36 gols a la Lliga després del seu doblet a Ipurua, i iguala Telmo Zarra com a futbolista amb més trofeus de màxim golejadors. Les xifres de Messi aquest curs han estat sensacionals: ha aconseguit 15 gols més que el segon classificat, Karim Benzema. 

És el tercer trofeu individual consecutiu de l’argentí, que té pendent un altre tepte: igualar els quatre Pitxitxis consecutius que Hugo Sánchez va aconseguir entre el 1985 i el 1988 amb el Madrid i l’Atlètic de Madrid. 

Messi s’uneix a un club selecte de grans golejadors que dominen el palmarès a la resta de grans Lligues europees. A Anglaterra, Jimmy Greaves va ser el màxim golejador en 6 ocasions; a la Bundesliga, Gerd Müller ho va ser en set; i a la Serie A, Gunnar Nordahl va ser el màxim golejador en cinc temporades. A la Ligue1, Carlos Bianchi, Jean-Pierre Papin i Delio Onnis també van guanyar el trofeu en cinc ocasions. 

COMENTARIS