En profunditat

Messi respira més amb Sampaoli

El debut del nou tècnic a l'albiceleste deixa els primers detalls interessants

Messi respira més amb Sampaoli
Messi respira més amb Sampaoli

El debut del nou tècnic a l'albiceleste deixa els primers detalls interessants

Messi

| Getty Images

El Brasil - Argentina d'aquest divendres no passarà a la història com un dels millors partits de la història de Leo Messi però sí que quedarà marcat en el calendari com el del debut de Jorge Sampaoli al capdavant de l'albiceleste. L'estrena del tècnic ha estat el gran al·licient del partit disputat a Austràlia i ja s'han començat a veure alguns detalls sobre el pla de ruta que vol instaurar a la selecció.

Sampaoli ha atorgat llibertat total al Messi en la típica posició d'enganche i sense cap ubicació fixa. El crac del Barça podia fer el que vulgués però sempre enfocat a brillar en posicions més ofensives i prop de l'àrea rival. En l'amistós d'avui no s'ha vist tant al Messi de l'Argentina de Martino o Bauza i que baixava fins al mig del camp per començar totes les jugades. Aquest rol limitava la capacitat creativa de Messi perquè ho havia de fer tot i sempre molt lluny de l'àrea rival.

L'arribada de l'extèncic del Sevilla ha provocat un avançament de metres de la defensa de l'albiceleste i això ha provocat que l'equip s'instal·lès més a camp contrari. En aquest context, Messi ha pogut desenvolupar més el seu joc i ha destacat, sobretot, en la connexió amb Di María a la banda esquerra. La movilitat de Dybala i Higuaín a davant afavoria l'aparició de Messi en segona línia, malgrat que avui no ha mostrat la seva millor versió en aquest aspecte.

Ja sigui pel viatge fins Austràlia, el cansament de tota la temporada o l'escassa importància del partit, no s'ha pogut veure el Messi més màgic o creatiu però el debut de Sampaoli dona esperances al poble argentí per veure un combinat que pugui oferir a Messi un escenari similar al del Barça: llibertat, galons, defensa avançada, sortida neta de la pilota i jugadors molt mòbils a davant. Més aire pel crac blaugrana. Aquest és el ferro roent al qual s'aferra tot un país pensant en el Mundial de Rússia del 2018. L'últim de Messi?

COMENTARIS