En profunditat

Míchel, la 'rara avis' que sobrevola en la crisi del Màlaga

Així arriba el Màlaga al Camp Nou

Míchel, la 'rara avis' que sobrevola en la crisi del Màlaga
Míchel, la 'rara avis' que sobrevola en la crisi del Màlaga

Així arriba el Màlaga al Camp Nou

El Màlaga de Míchel visitarà aquest dissabte el Camp Nou immers en una greu crisi esportiva i un nefast inici de campionat. Només ha sumat 1 punt de 24 possibles, és el cuer i ha perdut 7 dels primers 8 partits de la Lliga. I encara s'ha d'enfrontar davant equips de la talla com el Barça o el Madrid...

En el panorama actual del futbol, el més habitual seria fer fora l'entrenador i buscar un revulsiu a la banqueta. És la decisió més fàcil i que ja han realitzat altres equips de Primera com l'Alabès va fer amb Luis Zubeldía o amb la dimissió de Manolo Márquez al capdavant del Las Palmas, els altres 2 equips que es troben en posicions de descens.

Però a Màlaga la confiança amb Míchel és total i des del club ja han anunciat que seguirà. El club viu una crisi esportiva però també institucional. El passat 9 d'octubre va ser acomiadat el director esportiu, Francesc Arnau, per desavinences en la planificació esportiva amb el president de l'entitat, Abdullah Al-Thani.

El substitut d'Arnau ha estat Mario Husillos, que en la presentació va garantir que Míchel seguirà al capdavant del club i va revelar la unanimitat que hi ha a la plantilla: "Puc garantir plenament que Míchel seguirà. No veig que la seva marxa sigui una solució. Hi ha una gran unanimitat sobre aquest tema. Els futbolistes estan a mort amb ell. És un gran entrenador i té carisma."

El pes del vestidor és el gran motiu de la continuïtat de Míchel al capdavant del Màlaga. Tots els jugadors han manifestat la màxima confiança amb l'exjugador del Madrid i han reconegut que el problema no és de la banqueta. Assumeixen que no estan rendint al nivell esperat i que s'entregaran al màxim per intentar revertir la situació.

L'afició també està, de moment, al costat de Míchel, conscients dels problemes i desenganys que ha viscut al club andalús. El tècnic va arribar al tram final de la temporada passada i va ajudar a l'equip a aconseguir la permanència aconseguint 6 victòries, 2 empats i 4 derrotes des de la seva arribada al mes de març.

Per la nova temporada, a Míchel li van prometre l'arribada de nous fitxatges i la possibilitat de construir un equip més potent. Però Al-Thani no va complir amb la paraula i, fins i tot, van marxar els millors jugadors com Pablo Fornals al Vila-real o Sandro a l'Everton. Les desavinences entre Al-Thani i Arnau es van fer evidents en alguns dels fitxatges d'aquest estiu i ara se'n paguen les conseqüències. De moment, però, Míchel sobreviu als problemes i segueix a la banqueta. La rara avis continua volant. 

COMENTARIS