Analytics

Mina-Digne, l'estranya parella

Valverde va escollir un eix de la defensa inèdit: el debutant Yerry Mina i el lateral Digne

Mina-Digne, l'estranya parella
Mina-Digne, l'estranya parella

Valverde va escollir un eix de la defensa inèdit: el debutant Yerry Mina i el lateral Digne

Yerry Mina

| Twitter @fcbarcelona_cat

Ernesto Valverde tenia moltes baixes a l'hora d'escollir els integrants de l'eix de la defensa. Amb Umtiti, sancionat per acumulació de grogues, Vermaelen, lesionat, i Piqué, tocat, l'únic central del primer equip disponible era Yerry Mina, que amb prou feines havia jugat 10 minuts. Per acompanyar-lo, i sense cap jugador del filial a la convocatòria, l'entrenador va escollir Lucas Digne, lateral esquerre.

Sense destacar especialment, Yerry Mina va fer una actuació sòbria en defensa i va destacar especialment en atac. Se'l va veure molt contingut en atac (va limitar molt les excursions, un dels seus punts forts) i contundent en defensa (el jugador que va rebutjar més pilotes, 7, segons les dades de Carles Domènech a LaTdP; a més, va veure una groga). Va ser el blaugrana que va fer més faltes (3 de les 7 que va xiular Fernández Borbalán) i dels que va perdre menys pilotes (2 de les 41 de tot l'equip). El més alt de l'equip, va aprofitar les jugades a pilota aturada per rematar 3 vegades (2 entre els 3 pals), però no va anotar.

L'elecció de Lucas Digne per part de Valverde corresponia més al d'un complement corrector a Yerry Mina, tenint en compte la poca experiència del colombià, que no pas al d'un central de referència. Sense destacar especialment, va complir amb la seva feina, encara que el Getafe —especialment tancat en defensa— no va tenir gaire presència en atac. El francès va ser, amb diferència, el blaugrana que més pilotes va recuperar (17 de les 73 de tot l'equip) i va rebutjar 4 ocasions.

COMENTARIS