Defunció

Mor l'expresident Núñez als 87 anys

Mor l'expresident Núñez als 87 anys
Mor l'expresident Núñez als 87 anys
Aquest dilluns 3 de desembre de 2018 ha mort Josep Lluís Núñez a l'edat dels 87 anys víctima d'una malaltia. L'expresident blaugrana va dirigir...
Josep Lluís Nuñez

Aquest dilluns 3 de desembre de 2018 ha mort Josep Lluís Núñez a l'edat dels 87 anys víctima d'una malaltia. L'expresident blaugrana va dirigir el club des del 1978 fins al 2000 en una època on va professionalitzar el club i es van aconseguir grans èxits esportius. Sota el seu mandat es va guanyar la primera Copa d'Europa de la història l'any 1992 a Wembley i les seccions del club també van protagonitzar grans fites.

Nascut el 1931 a la localitat basca de Barakaldo, i traslladat de petit a Barcelona, Josep Lluís Núñez va irrompre en la història blaugrana en les primeres eleccions democràtiques a la presidència del club després del franquisme, que es van celebrar el maig de 1978. Era aleshores un empresari força desconegut en el món de l’esport, però va aconseguir una ajustada victòria electoral amb 10.352 vots, davant els 9.537 de Ferran Ariño i els 6.202 de Nicolau Casaus.

Durant la seva etapa, el Barça va créixer molt en l'aspecte econòmic i també va ser peça clau per evitar que el club es convertís en una societat anònima esportiva. Mediàticament, va ser un personatge que va tenir molts problemes amb la premsa i també es va enfrontar en diverses ocasions amb entrenadors i futbolistes que van acabar marxant per la porta del darrere com Cruyff, Maradona, Schuster o Ronaldo.

Va decidir abandonar el club l'any 2000 després de l'etapa Van Gaal i des de llavors es va mantenir apartat de la vida del club, apareixent públicament en poques ocasions. En els últims anys de la seva vida, també va ser notícia pels seus problemes amb Hisenda i, fins i tot, va entrar a la presó per corrupció.

COMENTARIS