Jugadors

No hi ha manera que Arthur jugui els 90 minuts

Tot i que ha estat titular en 9 partits, no n'ha jugat cap de sencer

No hi ha manera que Arthur jugui els 90 minuts
No hi ha manera que Arthur jugui els 90 minuts

Tot i que ha estat titular en 9 partits, no n'ha jugat cap de sencer

Valverde i Arthur

Encara que Arthur Melo ha estat un dels noms que explica la reacció del Barça a l'absència de Messi (tot i que els últims partits no ha tingut tant protagonisme), el jugador brasiler encara no ha disputat tots els 90 minuts d'un partit aquesta temporada.

Va començar el curs sent titular a la Supercopa d'Espanya del mes d'agost, a Tànger. Però aquell dia Coutinho li va prendre el relleu un cop començada la segona part. Després va acumular suplències (Alabès, 1a jornada; Osca, 3a; i PSV, estrena de la Champions) amb banquetes (Valladolid, 2a jornada) i descansos (R. Societat, 4a jornada). Amb el Girona (jornada 5) va tornar a la titularitat, però Rakitic el va substituir a l'inici de la segona part. Aleshores, 2 partits a la banqueta: Leganés i Athletic Club.

Fins que va arribar el partit que li va canviar el rol. A la 2a jornada de la Lliga de Campions, Valverde va decidir recuperar la titularitat d'Arthur per enfrontar-se al Tottenham Hotspur a Wembley, acompanyant Busquets i Rakitic al mig del camp. No només la victòria (2 a 4) sinó que també el bon joc li van servir per deixar el segell i convertir-se en titular en tots els partits que ha jugat el Barça des d'aquell dia (amb l'excepció del partit de copa —on va ser suplent—, però va entrar al lloc de Malcom per dinamitzar el joc buscant la victòria).

Tot i aquesta ratxa de 7 titularitats en els últims 8 partits (i els 2 més que va sumar a l'inici de la temporada), Arthur encara no n'ha jugat cap de sencer. El dia que va estar més temps sobre la gespa va ser al camp del València (jornada 8 de lliga), quan li va deixar els 3 minuts finals a Rafinha. Però l'exjugador de Gremio encara no ha acabat un partit que hagi començat de titular. Ho farà contra el Betis?

COMENTARIS