En profunditat

Piqué s'apropa a un registre històric de Puyol

Piqué s'apropa a un registre històric de Puyol
Piqué s'apropa a un registre històric de Puyol
Amb 31 anys Gerard Piqué està completant la temporada amb més participació en la seva carrera al Barça. El futbolista blaugrana ha disputat 19 dels 20...
Piqué Puyol

| Getty Images

Amb 31 anys Gerard Piqué està completant la temporada amb més participació en la seva carrera al Barça. El futbolista blaugrana ha disputat 19 dels 20 partits possibles i en tots els que ha jugat ha disputat els 90 minuts de partit. Només s'ha perdut l'enfrontament de Copa contra la Cultural però, en la resta, cap vegada ha estat substituït i això significa que ha disputat 1.710 minuts, el 95% dels minuts possibles aquesta temporada.

Contra el Vila-real, i amb les baixes que hi ha en defensa, tot apunta que Piqué serà titular i té moltes opcions de completar 20 dels 21 primers partits de la temporada. Això feia molts anys que no passava en un jugador de camp a Can Barça. L'últim en fer-ho va ser un vell conegut de Piqué: Carles Puyol.

Va ser la temporada 2005/06 amb Frank Rijkaard a la banqueta i on Puyol va arribar a disputar els primers 29 partits sencers i al 30è només va descansar 5 minuts. El 31è ja no el va disputar. Crida l'atenció que aquella temporada el capità blaugrana va arribar a disputar els 180 minuts dels partits de Copa contra el Zamora. Els companys de Puyol a l'eix de la defensa en aquella temporada on es guanya la Champions eren Oleguer i Márquez.

Sense fixar-nos en els primers partits de la temporada, l'última ratxa més gran de partits sencers jugant, la té Leo Messi la temporada 2014/15, la del triplet, amb 32 partits sencers actuant durant els 90 minuts. Des del 18 de gener en un partit contra el Depor fins la final de Berlín, l'argentí no va descansar mai. Allò va coincidir amb la polèmica d'Anoeta amb Luis Enrique, després d'un partit de Copa contra l'Elx, Messi ho va jugar tot. Anteriorment, Puyol també n'havia disputat 34 de seguits.

Moltes cames carregades aquesta temporada

En la campanya actual, hi ha fins a 6 jugadors que han disputat més del 80% dels minuts: Ter Stegen i Piqué (95%), Jordi Alba (91%), Busquets (86%), Luis Suárez (86%) i Rakitic (82%). Un grup força nombrós on segurament també hi serien Messi i Coutinho (68%), si no haguessin patit les lesions.

COMENTARIS