Jugadors

Piqué torna a Old Trafford

El central és l'escollit del Barça per a la roda de premsa prèvia al partit de Champions

Piqué torna a Old Trafford
Piqué torna a Old Trafford

El central és l'escollit del Barça per a la roda de premsa prèvia al partit de Champions

Piqué Manchester United

Gerard Piqué serà un dels grans protagonistes del Manchester United - Barça d'aquest dimecres a Old Trafford. El central català torna a l'estadi on va passar una part de la seva formació abans d'incorporar-se al Barça l'any 2008 de la mà de Pep Guardiola. Els focus estaran centrats en ell i, per exemple, serà el jugador blaugrana que compareixerà en la roda de premsa prèvia del partit.

L'any 2004, un jove Gerard Piqué va decidir fer les maletes de La Masia amb 17 anys i provar l'experiència del futbol anglès. Després de passar per l'equip de reserves i disputar algun partit puntual al primer equip, va marxar cedit al Saragossa la campanya 06/07 i va militar al United la 07/08. En aquesta última campanya només va disputar 13 partits amb l'equip que dirigia Ferguson i va veure com no podia competir amb la parella titular formada per Ferdinand i Vidic. 

En diverses entrevistes i articles, l'actual central blaugrana ha explicat que aquella aventura va ser com un Erasmus per ell i que li va servir per madurar: "La meva vida podria haver seguit un altre camí si no fos per Ferguson. Vaig arribar a Manchester com un nen i vaig marxar com un home. Van ser temps esbojarrats per a mi perquè mai havia estat fora de casa."

Piqué reconeix que aquesta etapa li va ser molt útil per créixer com a futbolista i com a persona, ja que va estar en un dels grans clubs esportius. La relació amb Ferguson va ser molt positiva però no va poder competir per la titularitat i va decidir tornar l'estiu del 2008. Pep Guardiola el va trucar perquè s'incorporés al nou projecte blaugrana després de dues temporades molt dolentes i allà va començar el camí perquè Piqué es convertís en un dels millors centrals de la història blaugrana. Aquest dimecres torna a Old Trafford.

COMENTARIS