Mercat

Polèmica amb André Cury: ha cobrat o no per la venda de Neymar?

La Ser afirma que el Barça li ha abonat 6,6 milions, però el brasiler ho nega

Polèmica amb André Cury: ha cobrat o no per la venda de Neymar?
Polèmica amb André Cury: ha cobrat o no per la venda de Neymar?

La Ser afirma que el Barça li ha abonat 6,6 milions, però el brasiler ho nega

André Cury i Neymar

André Cury i Neymar

Aquest dijous a la tarda, el programa Què t'hi jugues de la Cadena Ser ha destapat un assumpte relacionat amb la venda de Neymar al PSG. Segons Sique Rodríguez, el presentador de l'espai, André Cury (home de confiança de la família Neymar, vinculat professionalment al Barça) ha cobrat 6,6 milions com a comissió de la venda del futbolista al club francès.

Això és perquè, quan el 2012 el Barça va voler fitxar Neymar, Sandro Rosell va signar un acord amb Cury (perquè acabés de convèncer el jugador) que li garantia un 3% de comissió sobre una futura venda del jugador. Després del traspàs del davanter al PSG, segons Rodríguez, Cury ha rebut els diners que li corresponien.

Que Cury hagi cobrat aquest import per l'operació pot semblar estrany, i més tenint en compte que l'operació es va fer contra la voluntat del Barça. I encara més si tenim en compte que, com han afirmat repetidement diversos directius del Barça, el senyor Cury és treballador del club. Ho va dir el president Bartomeu en una entrevista a RAC1 el mes de maig (on va afirmar que treballa a l'staff tècnic del club, depenent de l'àrea esportiva, on fa de vistaire del mercat brasiler) i ho va reafirmar el vicepresident Mestre a la presentació d'Arthur.

Ara bé, aquest dijous, la periodista Laia Tudel ha explicat a El Club de la Mitjanit d'Esport3 i Catalunya Ràdio que, tot i les proves documentals i les declaracions dels directius, el Barça remarca que Cury no és treballador del club. Des d'ahir, doncs, la versió del Barça és que treballa per l'entintat, però que no hi té cap nòmina, sinó que els factura feines concretes.

D'altra banda, en declaracions fora de micro al mateix programa, André Cury s'ha mostrar enfadat i tip de les informacions que surten al voltant de la seva figura. El brasiler, sobretot, ha volgut desmentir que hagi cobrat cap quantitat pel traspàs de Neymar, i ha deixat clar que ell voldria donar explicacions públiques, però diu que el Barça no el deixa fer-ho.

COMENTARIS