Jugadors

Puel: "Lacazzette podria ser com Suárez al Barça"

Puel: "Lacazzette podria ser com Suárez al Barça"
Puel: "Lacazzette podria ser com Suárez al Barça"
Claude Puel, exentrenador del Lió i el Mònaco, entre d’altres, és un gran coneixedor del futbol francès. En una entrevista a El País, el tècnic...

Claude Puel, exentrenador del Lió i el Mònaco, entre d’altres, és un gran coneixedor del futbol francès. En una entrevista a El País, el tècnic analitza el possible rendiment de Lacazzette al Barça i l’evolució de l’estil blaugrana. 

Lacazzette

“Lacazette pot ser un jugador com Luis Suárez. Pot baixar al mig del camp per jugar una mica i demanar la pilota a l'espai. Per a mi, ell podria fer-ho molt, molt bé al Barcelona”. 

Suárez

“El problema de Suárez és que ha perdut condicions físiques. Era més puixant, arrencava més. Ara no. En un equip que no li serveixi moltes pilotes estaria en dificultats perquè ha perdut velocitat per fer la diferència sol. Sap desmarcar-se, anar en profunditat i demanar la pilota, perquè és golejador. Però necessita alguna cosa més”. 

Estil Barça

“Amb Guardiola el Barça jugava el 80% del partit en camp contrari. Ara accepten jugar en bloc baix. Quan estàs tan enrere necessites un davanter que t’aguanti la pilota quan surts per permetre que l'equip avanci. Suárez perd la pilota contínuament. El problema hi és”. 

“El Barça no té jugadors amb atributs per replegar-se, cedir la pilota i defensar al seu camp. Futbolistes com Alba o Busquets són eficaços per defensar en camp contrari, però no poden recuperar la pilota si l'equip es fica enrere. Si vols jugar un futbol tècnic necessites jugadors tècnics, si vols jugar al contraatac, la tècnica ja no és tan important”.

“El problema del Barça als grans partits és que veiem dos o tres futbolistes que no defensen. Amb Guardiola feien els esforços per recuperar la pilota amunt, com fa ara el City. Ara es repleguen i defensen amb vuit o nou i Messi i Suárez no tornen. No poden fer 70 metres al màxim per baixar a fer cobertures. Això es tradueix en dificultats. Han perdut l'agressivitat per recuperar la pilota dalt i això implica que s'obren, deixen espais i s'espremen físicament sense qualitats per a això. Sense continuïtat posicional en camp contrari, has d'anar i tornar fent recorreguts llargs i Messi perd connexió amb el joc”.

COMENTARIS