Rival

Quan el PSV era l’equip que més venia al Barça

Quan el PSV era l’equip que més venia al Barça
Quan el PSV era l’equip que més venia al Barça
El llegat del futbol holandès en el futbol del Barça és inqüestionable des de l’arribada  de Cruyff al Camp Nou als anys 70. L’estil ofensiu...

El llegat del futbol holandès en el futbol del Barça és inqüestionable des de l’arribada  de Cruyff al Camp Nou als anys 70. L’estil ofensiu i el joc associatiu propi dels Països Baixos també s’ha convertit en una marca d’identitat dels blaugranes. 

Hi va haver un temps que el PSV va ser una gran font de jugadors que arribaven al Camp Nou. Des que Cruyff va reclamar Ronald Koeman com a peça imprescindible del seu projecte a la banqueta, a partir del 1988, l’arribada de futbolistes procedents d’Eindhoven ha estat habitual. Tant, que actualment és el segon equip estranger que més jugadors ha venut al club blaugrana amb 7 futbolistes. L’Arsenal (9 futbolistes) és el primer. 

Koeman va donar un rendiment espectacular a la defensa blaugrana, i va marcar tendència. Els fitxatges posteriors, van mostrar la seva millor faceta esportiva: Romario (1993), Ronaldo (1996) i Cocu (1998). El migcampista va arribar a ser l’estranger que més vegades havia vestit la samarreta blaugrana de la història. Els davanters simplement van mostrar-se com els millors futbolistes del món. 

Zenden (1998), Van Bommel (2005) i Afellay (2012) va ser els últims fitxatges del Barça procedents del PSV, tot i que no van lluir com ho havien fet els seus predecessors. Entre els 24 anys que van separar les arribades de Koeman i Afellay, el PSV va ser el club que més futbolistes va vendre al Barça. 

COMENTARIS