Opinió

Que les Champions no et deixin veure el bosc

Que les Champions no et deixin veure el bosc
Que les Champions no et deixin veure el bosc
La dimissió de Zinedine Zidane ha agafat per sorpresa a tothom a Madrid. La cara desencaixada de Florentino Pérez resumeix a la perfecció el sentiment de...
Zidane Champions

La dimissió de Zinedine Zidane ha agafat per sorpresa a tothom a Madrid. La cara desencaixada de Florentino Pérez resumeix a la perfecció el sentiment de perplexitat que han viscut els aficionats blancs amb l'anunci del francès. Ningú acaba d'entendre els motius de l'adéu de Zidane després de guanyar la 3a Champions consecutiva i tothom es pregunta per què no n'hi ha prou amb això per seguir.

En canvi, el discurs elegant però sincer de Zidane evidenciava un altre camí. El francès ha recordat en diverses ocasions "els moments durs que hem viscut aquesta temporada" i ha fet referència a les xiulades rebudes per l'afició o la dolorosa derrota contra el Leganés a la Copa. Fins i tot, ha estat capaç de dir que el dia més feliç com a entrenador va ser quan va guanyar la Lliga. "Va ser el màxim", ha dit Zidane mentre evidenciava la diferència d'objectius entre el despatx del Bernabéu i la banqueta blanca. 

Les 3 Champions seguides tenen un mèrit enorme però no poden amagar la irregularitat enorme que ha tingut aquest Madrid. Cal no oblidar, per molt que ho intentin des dels altaveus mediàtics de la capital espanyola, que el Madrid ha acabat la Lliga a 17 punts del campió i des del mes de desembre ja semblava gairebé impossible que poguessin competir pel títol domèstic. Un fracàs de dimensions bíbliques per un entrenador que treballa pel dia a dia i no pel triomf puntual que et dona la Champions.

Zidane sap que ha sobreviscut amb un punt de sort a la ruleta russa de la competició europea i per això reivindica més el triomf de la Lliga. Perquè sap que el complicat és ser competitiu de forma regular i la Champions és un premi a estar bé en el moment oportú i en el lloc oportú. Però en el món d'immediatesa on només es valora allò fugaç, la Champions brilla més que qualsevol altra cosa. I això a Zizou no li agrada.

La cirereta final s'ha produït en l'última pregunta quan li han qüestionat sobre si s'hauria quedat en cas de perdre la Champions de Kíev. Zizou ha rigut i ha respost lacònicament: "Pot ser, pot ser..." Segurament, al francès l'hauria motivat molt més aixecar un equip i crear un nou projecte guanyador prenent decisions compromeses com la venda d'alguns cracs. Amb 3 Champions a la butxaca, aquestes decisions no s'haurien entès i la gestió hauria estat molt més complicada. Les Champions han tapat el bosc però ara hauran de començar a revisar què passa allà dins...

COMENTARIS