Analytics

Què li va faltar al Barça a Leganés?

L'equip només va recuperar 12 pilotes a camp contrari per 43 al propi

Què li va faltar al Barça a Leganés?
Què li va faltar al Barça a Leganés?

L'equip només va recuperar 12 pilotes a camp contrari per 43 al propi

Pressió Leganés

Un dels principals trets característics del Barça de la temporada passada va ser el retorn de l'asfixiant pressió que impedia al rival sentir-se còmode. Valverde va incedir molt en aquest aspecte i els resultats es van poder comprovar ben al principi. Duran la primera volta, l'equip només va encaixar 7 gols en 18 jornades. Aquesta temporada és tot el contrari i en només 6 jornades ja s'han encaixat 7 gols. Uns registres molt pobres si el Barça vol aspirar a guanyar la Lliga.

Contra el Leganés, un dels punts dèbils de l'equip va ser que després del 0-1 inicial de Coutinho, l'equip va baixar una mica la tensió i va donar vida al Leganés. El cuer de la Lliga es va anar animant i ja al tram final de la primera part va disposar d'alguna ocasió que va salvar Ter Stegen. Després del descans, els resultats per l'equip de Pellegrino es van materialitzar amb 2 dianes en només 68 segons davant la tova defensa blaugrana. A més, d'aquests 68 segons de diferència, 42 van ser de la celebració del primer gol i només en van passar 25 des del servei del mig del camp del Barça fins al 2-1.

Observant les dades del Laboratori de Carles Doménech a LaTdT, es pot observar que un dels aspectes que va fallar a Butarque va ser la pressió. L'equip no va asfixiar al Leganés a camp contrari i només va recuperar 12 pilotes al terreny de joc del rival. Una xifra molt baixa, per exemple, comparada amb les 21 que va aconseguir davant l'Osca fa unes setmanes. La gran part de les 55 recuperacions del Barça van ser en camp propi (78%) quan el Leganés intentava sorprendre a la contra o amb pilotes llargues.

 

COMENTARIS