Opinió

Que Messi no s'avorreixi, si us plau

Que Messi no s'avorreixi, si us plau
Que Messi no s'avorreixi, si us plau
Després de guanyar la Champions del 2011, Pep Guardiola va deixar una de les frases més lúcides sobre com calia estimular el talent de Messi per...
Messi

Després de guanyar la Champions del 2011, Pep Guardiola va deixar una de les frases més lúcides sobre com calia estimular el talent de Messi per aconseguir treure tot el rèdit al seu talent: "L'únic que s'ha de fer és que Messi no s'avorreixi. És el millor jugador que he vist mai i el club l'ha d'envoltar dels jugadors adequats i seguir amb una vida personal equilibrada." 

En aquell moment, Leo Messi era un devorador de tots els registres golejadors actuant en una posició de fals 9 que va generar molts mals de caps a les defenses rivals. Han passat 8 anys d'ençà d'aquella frase i l'argentí ha crescut exponencialment la seva aportació futbolística però només ha aconseguit aixecar una Champions més. 

Actualment, Messi és molt millor futbolista que el 2011. Entén el joc a la perfecció, s'ha convertit en un assistent de luxe, manté els estratosfèrics registres golejadors, ha crescut en personalitat per ser un dels líders del vestidor, ha progressat una barbaritat per ser el millor llançador de faltes de la història i un llarg d'etcètera d'atributs que el converteixen, per regularitat en el temps, en el millor jugador de futbol de la història.

Però tota aquesta evolució només s'ha traduït en 1 gran trofeu a nivell continental, la Champions 2015, mentre que amb la selecció argentina ha acumulat decepció rere decepció. A nivell espanyol, ha arrasat en lligues i els seus registres individuals van pel camí d'esmicolar tots els records amb la 5a Bota d'Or de les últimes 8. Messi ha centrat tots els focus però això no ha anat acompanyat del triomf col·lectiu.

Després de les decepcions dels últims 4 anys a Europa, és el moment de buscar nous estímuls per a Messi. El Barça va caure a Anfield aquest dimarts amb 7 titulars de la final de Berlín del 2015 i ha arribat l'hora de ser valents i oferir una nova proposta futbolística per al crac argentí. Messi ha de continuar sent el far de l'equip però no pot ser l'inici, el nus i el desenllaç a la vegada.

Cal trobar un tècnic amb idees renovades capaç de fer encendre la guspira a Messi i envoltar-lo de nous jugadors amb fam de títols i que acceptin responsabilitats. No és el moment de caure en la comoditat de fiar-ho tot a Messi perquè si no, només aconseguirem una cosa: avorrir Messi. I això és el que mai seria perdonable.

COMENTARIS