Analytics

Què passa a darrere?

Què passa a darrere?
Què passa a darrere?
Una de les grans virtuts del Barça d'Ernesto Valverde va ser la fiabilitat defensiva. L'equip va finalitzar amb una mitjana de 0,71 gols en contra...
Stuani

Una de les grans virtuts del Barça d'Ernesto Valverde va ser la fiabilitat defensiva. L'equip va finalitzar amb una mitjana de 0,71 gols en contra per partit i va estar molt a prop de signar el millor registre defensiu de la història del club que data de la temporada 10/11 amb una mitjana de 0,62 gols en contra. Els 5 gols que va marcar el Llevant i algunes ensopegades quan la Lliga ja estava decidida van impedir poder veure uns números que haurien sigut històrics però l'equip va ser molt fiable a darrere.

El millor període en aquest aspecte va ser després de la dolorosa derrota a la Supercopa on es van encaixar 5 gols contra el Madrid. A partir d'aquí, l'equip de Valverde va tancar amb pany i forrellat la porteria i només va encaixar només 6 gols en 20 partits.

En canvi, aquesta temporada, per encaixar els mateixos 6 gols només ha necessitat 7 partits. Un registre que evidència la fragilitat defensiva que té l'equip i que l'ha obligat a anar a remolc en molts partits. De fet, en els últims 3 partits a la Lliga contra l'Osca, la Reial Societat i el Girona, el rival ha estat capaç de posar-se per davant del marcador. Contra els aragonesos i els bascos, el Barça va ser capaç de capgirar el partit però contra els catalans només va poder empatar.

En el balanç general, l'equip no està rebent moltes ocasions del rival i és l'equip que ha rebut menys rematades a la Lliga amb un total de 32. Però sí que són oportunitats molt clares amb desajustos defensius i alguns contracops ràpids on els rivals es planten amb facilitat davant la porteria de Ter Stegen. Piqué i Umtiti no han començat la millor temporada en aquest aspecte però també es nota que quan Coutinho juga al mig del camp i no fa les ajudes defensives. Ernesto Valverde haurà de treballar aquest aspecte per evitar ensurts quan el rival sigui més complicat i hi hagi menys marge de reacció.

COMENTARIS