En profunditat

Quina defensa jugarà contra el Depor?

Les baixes, i les altes, faran que Luis Enrique hagi de resoldre un bon trencaclosques

Quina defensa jugarà contra el Depor?
Quina defensa jugarà contra el Depor?

Les baixes, i les altes, faran que Luis Enrique hagi de resoldre un bon trencaclosques

Lucas Digne & Samuel Umtiti

| ©Getty Images #588188632

El virus FIFA ha intervingut en aquesta aturada de seleccions entre els jugadors del Barça, en les posicions defensives: han tornat lesionats el porter Jasper Cillessen (habitualment suplent) i els dos laterals titulars, Sergi Roberto i Jordi Alba. Mentrestant, a la Ciutat Esportiva, Samuel Umtiti ha completat la recta final de la seva recuperació i tot apunta que podrà estar a disposició de Luis Enrique aquest dissabte. Així doncs, quina defensa alinearà l'entrenador blaugrana?

Lateral dret

Amb Sergi Roberto, el jugador habitualment titular en aquesta posició, lesionat, Luis Enrique haurà de fer evident si confia (ni que sigui una miqueta) o no amb Aleix Vidal. Si el tècnic alinea l'exjugador del Sevilla, li podria obrir la porta a una segona oportunitat. Si no, i el fa suplent o el deixa fora de la convocatòria com en els últims partits, li estarà assenyalant de forma inequívoca la porta de sortida.

En cas que no alineï Vidal, les opcions passen per reconvertir un altre jugador (solució heterodoxa) o fer pujar un dels defenses del filial (solució ortodoxa): o bé Francisco José Perdomo Borges, Nili, que és el jugador del Barça B que ha estat convocat més vegades per Luis Enrique per entrenar amb el primer equip, o bé Sergi Palencia, capità de l'equip de Gerard, que no ha participat tant en els entrenaments del primer equip.

Centrals

La tornada de Samuel Umtiti obre una nova opció en la posició que compta amb més efectius. De la dupla habitual Piqué-Mascherano es pot passar a Piqué-Umtiti o Piqué-Mathieu. Així doncs, el que sembla clar és que Piqué continuarà sent el jugador de referència en l'eix de la defensa. Per donar-li descans, Mascherano li podria pendre el relleu (i formar com a parella d'algun dels dos centrals francesos) o bé Luis Enrique podria comptar amb un jugador del B: el més ben posicionat, Marlon, un defensa que agrada al cos tècnic.

Lateral esquerre

També és baixa el lateral esquerre titular, Jordi Alba. El relleu natural per aquesta posició seria el de Lucas Digne, fitxat aquest estiu per disputar els minuts que deixi el català. Però també Luis Enrique podria escollir una alternativa com la de Jérémy Mathieu, que ja ha jugat a la banda. Veient la quantitat d'opcions disponibles al primer equip, és difícil que Luis Enrique vagi a buscar un dels laterals del filial, com Moisés Delgado.

Altres dibuixos

Com ja ha passat en alguna ocasió aquesta temporada, la revolució podria arribar més pel dibuix tàctic que per la tria de peces. A més, canviar la disposició podria ser una bona manera de dissimular la suplència d'Aleix Vidal i evitar fer encara més evident l'estocada definitiva al lateral català.

Luis Enrique, contra un rival que molt probablement plantarà una defensa de 5, podria reproduir aquest dibuix i fixar 3 centrals (Mascherano, Piqué i Umtiti o Mathieu) acompanyats per dos laterals molt oberts i de recorregut, jugant gairebé com interiors, que podrien ser Rafinha (a la dreta, com va fer al camp del Leganés) i Digne (a l'esquerra).

COMENTARIS