En profunditat

Sergi Samper no troba el lloc

El jugador, cedit pel Barça, no entra als plans d'Alcaraz

Sergi Samper no troba el lloc
Sergi Samper no troba el lloc

El jugador, cedit pel Barça, no entra als plans d'Alcaraz

La vida de Sergi Samper ha canviat completament. El jove futbolista, format a les categories inferiors del Barça, va fer les maletes aquest estiu i va marxar del Camp Nou per guanyar rodatge sobre el terreny de joc. Els minuts al Barça resultaven massa cars i escassos. "Hem valorat amb Luis Enrique que el millor és que el jugador surti i tingui minuts abans de tornar aquí", va justificar Robert Fernández quan el futbolista va aterrar cedit a Granada . 

El projecte andalús semblava construït a la mida de Samper, de 21 anys. Paco Jémez, l’ex entrenador del Rayo que havia aconseguit que Vallecas gaudís d’un futbol valent i atractiu, havia començat la temporada com el capità d’un vaixell en procés de construcció. L’objectiu del conjunt granadí era evitar els patiments de les tres últimes temporades, quan la permanència s'havia asssolit en l’última jornada. “Jémez és un dels motius pels que he decidit anar a Granada”, assegurava Samper pocs dies després de signar la seva cessió per un any. L’acord obligava als andalusos a pagar una penalització al Barça si el futbolista comptava amb pocs minuts. La prioritat era que Samper creixés lluny de casa per tornar més madur i endurit. Repetir el procés pel que ja van passar Rafinha i Denis. 

Les coses rutllaven. Dos dies després d’arribar a Granada, Samper ja va ser titular en la segona jornada de Lliga contra Las Palmas. Jémez confiava en ell com ningú ho havia fet fins ara al màxim nivell. Gaudir del futbol també podia ser possible lluny del Camp Nou. El migcampista va tornar a sortir a l’onze inicial en dos dels tres partits següents. 

Però les bones intencions de Jémez no van trobar resposta al marcador. El Granada va sumar dos punts en 6 jornades i la directiva va prescindir del tècnic. En el seu lloc va incorporar Lucas Alcaraz, un entrenador que entén el futbol d’una manera diametralment oposada a la de Jémez. Si Jémez pretén créixer a través de la pilota, Alcaraz potencia el treball defensiu, una de les mancances de Samper. “Sé que el tema defensiu és el que haig de millorar. Ho sé des de fa temps i hi estic treballant”, va admetre el futbolista. 

El futur brillant de Samper al Granada va enfosquir-se de cop. Alcaraz el va deixar fora de la convocatòria en el seu primer partit i no el va fer jugar ni un minut en el segon. La seva entrada al camp contra el Barça va ser el debut del jugador amb el seu nou tècnic. Però la seva aportació va ser tan escassa com el temps que va tenir per reivindicar-se. Va tocar 7 pilotes en 16 minuts

El seu futur no sembla prometedor. “Es un jugador de la plantilla. Treballa amb implicació i professionalitat”, va limitar-se a respondre Alcaraz en roda de premsa amb un to sec quan se li va preguntar al respecte. 

Format a La Masia, Samper reconeix les dificultats d’adaptar-se a les idees d’Alcaraz: “És un estil que mai he jugat. Però si vull entrar en els seus plans, m’haig d’adaptar”, va reconèixer abans del partit. El camí de Primera comença a fer pujada. Samper no troba el lloc. 

COMENTARIS