En profunditat

SuperPiqué: Mai fins ara havia jugat tants minuts en l'inici de temporada

Ha disputat el 100% dels minuts en els primers 10 partits d'aquesta temporada

SuperPiqué: Mai fins ara havia jugat tants minuts en l'inici de temporada
SuperPiqué: Mai fins ara havia jugat tants minuts en l'inici de temporada

Ha disputat el 100% dels minuts en els primers 10 partits d'aquesta temporada

Piqué minuts

Amb 31 anys, Gerard Piqué ha començat la temporada amb més càrrega de minuts d'ençà que va arribar al Barça l'estiu del 2008. El central català, de fet, ha jugat els 900 minuts possibles dels 10 primers partits oficials d'aquesta temporada i en cap ha estat substituït. Ni un descans per al 3r jugador més veterà de la plantilla després de Vermaelen i Luis Suárez.

En les 10 temporades anteriors, només hi ha una arrancada que s'apropa a l'actual. Va ser la 2013/14 amb Tata Martino a la banqueta quan Piqué també va jugar els 10 primers partits inicials com a titular però el tècnic argentí el va fer descansar 10 minuts en el 7èn partit. De fet, aquella campanya Martino el va exprèmer molt per la falta de centrals (va ser l'última temporada de Puyol) i no va deixar de ser titular fins a la 13a jornada.

En la resta de campanyes, Piqué s'ha mogut entre els 450 i 700 minuts, en un futbolista que habitualment ha necessitat més temps que algun altre company per agafar el millor estat de forma. El central afronta les temporades amb un creixement progressiu i acostuma a oferir el millor rendiment en els mesos més decisius de les competicions.

2 variables respecte les temporades anteriors

Un dels canvis més significatius en l'aspecte físic és que Piqué s'ha retirat de la selecció espanyola i ja no ha d'afrontar els partits internacionals de les aturades. D'aquesta manera, el central pot gaudir de més descans i temps de recuperació durant els període de partits FIFA.

L'altra variable que mai s'havia produït abans és que no té cap competència ni recanvi natural com a central dretà. Els altres jugadors que actuen en aquesta posició són Umtiti, Lenglet i Vermaelen, 3 esquerrans. En canvi, abans sempre havia tingut companys defensius que no tenien problemes per jugar en la posició de central dret com Yerry Mina, Mascherano, Marlon, Puyol, Bartra, Márquez, Chygrynskiy o Cáceres.

L'experiència també ha ajudat a Piqué a conèixer millor el seu físic i previndre possibles lesions. En els seus primers anys va patir algunes lesions musculars, sobretot en el primer trimestre de les temporades, però ara ja fa molt temps que no ha patit cap baixa de llarga durada i l'any passat, per exemple, només va tenir problemes amb un genoll que no el van impedir participar amb normalitat.

Ara caldrà veure quan Valverde decideix donar-li descans a Piqué però tot fa preveure que no serà contra el València. La visita a Mestalla serà molt exigent i no seria recomanable fer molts exeperiments a l'eix de la defensa tenint en compte les 3 últimes ensopegades que ha tingut el Barça a la Lliga i el fet que hi haurà aturada internacional després d'aquest partit. Un descans garantit i merescut per a Piqué.

COMENTARIS