Jugadors

Ter Stegen: "Hi va haver moments en què vaig estar pensant a marxar"

"El club et diu que tens la seva confiança, però després veus que la realitat no era així"

Ter Stegen: "Hi va haver moments en què vaig estar pensant a marxar"
Ter Stegen: "Hi va haver moments en què vaig estar pensant a marxar"

"El club et diu que tens la seva confiança, però després veus que la realitat no era així"

Ter Stegen, a Club del Deportista

Marc-André ter Stegen, actual titular indiscutible de la porteria del Barça, explica anècdotes de la seva vida en una entrevista a la revista Club del Deportista.

Adaptació i aprendre castellà

"És una part del respecte que vull demostrar a la gent d'aquí. És el mínim que puc fer. Estic content, ja que cada dia n'aprenc més".

"M'encanta quan em corregeixen o quan m'ajuden a trobar la paraula o l'expressió que vull utilitzar. Tinc la sensació que així soc del lloc on visc".

"Crec que no m'ha costat adaptar-me. M'encanta la manera com juga el Barça; m'agrada la filosofia, l'estil i la mentalitat de l'equip. És una filosofia diferent a la de la majoria dels clubs".

Venir al Barça

"Feia 19 anys que era al club de la meva vida. Era a casa meva, jugant al meu equip favorit, i a la meva ciutat. Aleshores va aparèixer Andoni Zubizarreta".

"Primer es va posar en contacte amb el meu entorn i el meu representant. I després, ell i jo ens vam veure en un hotel a Alemanya. I allà em va explicar què significava ser porter del Barça, la història del club i el que esperarien de mi".

"Em va convèncer. Amb paraules i amb sentiment. Zubizarreta és una persona espectacular. Mai havia estat a Barcelona i tot el que em va explicar m'ho va fer arribar de manera que vaig acceptar i vaig donar el pas a una nova etapa en la meva vida. Vaig prendre la decisió encertada".

L'època en què no jugava

"Va ser una situació que no puc oblidar. Com a persona que vol jugar-ho tot, com jo, era una situació molt complicada".

"I la competència amb Claudio no va ser gens fàcil. No negaré que hi va haver moments en què vaig estar pensant a canviar, a buscar solucions, perquè veus que el club et diu: 'No et preocupis, Marc, tens tota la nostra confiança, ets aquí per a molts anys, confiem en el teu rendiment'. Però després veus que la realitat no era així".

"Amb Luis Enrique parlava molt d'això. Però és clar, ell veia que també Claudio estava fent una molt bona feina. Al cap de dues temporades, la situació exigia una solució. Al final, el club va vendre Bravo i es va posicionar clarament a favor meu".

COMENTARIS