Jugadors

Ter Stegen: “Quan em vaig assabentar que el número 1 seria Bravo va ser complicat”

“Aquest any hem millorat defensivament, era obvi que havíem d'estar més junts”

Ter Stegen: “Quan em vaig assabentar que el número 1 seria Bravo va ser complicat”
Ter Stegen: “Quan em vaig assabentar que el número 1 seria Bravo va ser complicat”

“Aquest any hem millorat defensivament, era obvi que havíem d'estar més junts”

El porter del Barça Marc-André ter Stegen ofereix una llarga entrevista a la revista Panenka, al número 74, que correspon a aquest mes de maig. Aquí teniu uns extractes de l'avanç de l'entrevista.

La convivència amb Claudio Bravo

“Jo volia ser el número 1 aquí com sigui. I és clar, quan em vaig assabentar que seria Bravo va ser complicat. Perquè era internacional, havia guanyat títols, tenia més experiència…”

Compartir treball durant uns anys és molt complicat. Després del primer any, va ser difícil acceptar la situació, però calia fer-ho perquè va guanyar la lliga”.

“Després del segon any ja no em va agradar la situació. Vam saber tots, i el club també, que allò era difícil”.

La importància del joc de peus

No seria aquí si no sabés jugar amb els peus. És important per aquest club”.

“Crec que el que fa que un porter sigui o sembli ‘modern’ és que tingui un bon joc de peus, que estigui sempre atent darrere de la línia defensiva, per si hi ha una pilota a l'esquena i ha d'anticipar-se”.

Víctor Valdés

“El Barça, des de fa molts anys, des de l'època de Víctor Valdés, sempre ha tingut un porter valent amb els peus, que ha ajudat l'equip”.

“Però jo no soc com Valdés i no ho voldria ser”.

L'ídol, Oliver Kahn

“El nostre estil és diferent però em fixava en ell per la seva mentalitat”.

Un porter per un equip

Hi ha porters que encaixen perfectament en cada estil, com Ederson o Bravo al City. I uns altres com Buffon que estan bé allí [a Torí]. Però si fas un canvi, si jo jugués a la Juventus i Buffon al Barça, tal vegada jo no seria qui soc ara”.

Ernesto Valverde

“Tenim un tècnic que ho ha vist des de fora. Quan entrenava l'Athletic, sempre ens va pressionar d'una o una altra manera i ens va fer patir moltíssim al seu camp”.

“Ara tenim un entrenador que sap el que hem fet exactament fins ara. Aquest any hem millorat defensivament, era obvi que havíem d'estar més junts. Treballant de debò, i si cal defensar uns minuts, sabem què hem de fer”.

Andoni Zubizarreta

Vaig valorar que volgués conèixer-me en persona. I em va dir coses interessants: em va parlar de l'estil, la mentalitat, la cultura d'aquest club. I que la porteria del Barça sembla més gran”.

COMENTARIS