Entrenadors

Valverde: "El Madrid, com més ferit està, més perillós és”

Valverde: "El Madrid, com més ferit està, més perillós és”
Valverde: "El Madrid, com més ferit està, més perillós és”
Ernesto Valverde compareix davant els mitjans informatius per analitzar el Clàssic contra el Madrid, corresponent a la jornada 10 de Lliga. Onze inicial...
Valverde RP 2/10

Ernesto Valverde compareix davant els mitjans informatius per analitzar el Clàssic contra el Madrid, corresponent a la jornada 10 de Lliga. 

Onze inicial 

“El tinc decidit, però no l’avançaré. Rafinha va fer un bon partit, però aquest és diferent”.

Clàssic

“El Clàssic ja existia abans de Messi i Cristiano. Hi havia caps de porc volant... Un Clàssic sempre és un Clàssic”. 

“Hi haurà ocasions. El nivell dels davanters és alt. Però en aquests partits el nivell defensiu i la intensitat també és alta, i això limita. Intueixo un partit molt disputat i tens. No sé si haurà ocasions”. 

“És important administrar bé la pilota. El Madrid sempre és contundent en les transicions. Nosaltres intentarem tenir la pilota perquè ens dona fortalesa”. 

Madrid

“No ens hem fixat especialment en aquestes qüestions extraesportives, sinó en els arguments del rival. Té grans jugadors: jugadors que entren bé per fora, per dins; que xuten des de fora, bons defenses...”.

“Tenim 4 punts més, però a aquestes alçades no importa gens”. 

“Hi ha hagut moments d'aquesta temporada on el Madrid ha estat brillant. En el joc col·lectiu, en la pressió... Abans de guanyar estaven passant una mala ratxa, però l’equip té arguments de sobres de superar la baixa de Cristiano. A nosaltres ens va passar el mateix amb Messi, i el Madrid ho ha de fer”. 

“No crec que hagi perdut el domini del joc. És un equip que genera ocasions de gol, però potser no estan encertats"

“Cristiano no hi és des de l’estiu. La baixa que repercuteix a la seva plantilla és la de Carvajal”. 

Sense Messi

Hem de reconèixer-nos. És la clau i ens fa més forts. Però amb Messi, i sense ell. Estar tots junts en els bons i els mals moments; en defensa i en atac”.  

“És diferent preparar el partit sense ell. Has de canviar algunes coses. Estem tots mentalitzats perquè ja ens hi hem trobat”. 

Noms propis 

Dembélé: “Em fixo en les qüestions esportives. Quan parlem, està a lloc. No hem de fixar-nos en Dembélé ara perquè no jugui. És jove i necessita temps, l’hem d’ajudar". 

Arthur: “És un jugador que ha entrat molt bé en la filosofia de l’equip i el públic li reconeix”. 

Coutinho: “Crec que ha fet un pas endavant. Ens dona molt: joc entre línies, xut des de fora... i encara ha de donar-nos més”. 

Públic

“És fonamental. Demà la gent estarà endollada, i animarà des del primer minut. Si tenim dificultats, hi seran per aixecar-nos. Amb la nostra gent som més forts. Tenir 90.000 persones empenyent, és molt”. 

Entrenar Barça i Madrid

“No tinc ni idea de si és més fàcil entrenar el Barça o el Madrid. No sé com serà entrenar el Madrid, però ser tècnic del Barça té la seva dificultat. Però és veritat que al Barça hi ha un estil propi que et guia”. 

Possible destitució de Lopetegui

“Situacions extremes, els tècnics les vivim cada setmana. Estem en entredit de manera permanent: és part de l’espectacle del futbol. Nosaltres sabem que sempre hem de guanyar. Ja sabem com és la nostra professió”. 

No tinc la sensació de poder comportar la destitució de Lopetegui”. 

 

COMENTARIS