En profunditat

Valverde multiplica l’aposta pel filial

Valverde multiplica l’aposta pel filial
Valverde multiplica l’aposta pel filial
Ernesto Valverde ha posat els dos ulls als filial blaugrana. L’entrenador del Barça ha utilitzat un 59% més els joves futbolistes del Barça B que la...
Riqui Puig debut

Ernesto Valverde ha posat els dos ulls als filial blaugrana. L’entrenador del Barça ha utilitzat un 59% més els joves futbolistes del Barça B que la temporada passada, a falta de tres jornades per acabar la Lliga. Contra el Celta, el tècnic ha citat 4 joves del segon equip: Peña, Riqui Puig, Collado i Wagué.  

La presència de futbolistes del Barça B ha estat més habitual aquest curs. Valverde ha repartit 872 minuts en totes les competicions entre 6 futbolistes: Miranda (316), Chumi (238), Riqui Puig (113), Wagué (90), Cuenca (61) i Oriol Busquets (54). El curs passat el tècnic va donar 549 minuts a 5 jugadors del Barça B: Aleñá, Arnaiz, Busquets, Costas i Cucurella. De tots ells, només Busquets i Aleñá, al primer equip, segueixen al club. 

Resulta il·lustrativa l’absència del lateral en les últimes convocatòries. Miranda va desaparèixer del mapa després del partit d’anada dels vuitens de Copa del Rei contra el Llevant. El futbolista va ser titular, però la seva mala actuació li va costar cara: Valverde el va substituir al descans i no ha tornat a pujar amb el primer equip. 

La nombrosa presència de joves a l’expedició de Balaidos i les titularitats de Puig i Wagué a Osca contrasten amb l’escassetat de minuts a la Lliga la temporada passada. Només Arnaiz va tenir 5 minuts a la competició. La resta d’oportunitats va ser a la Copa. 

Però no només en minuts Valverde ha augmentat l’ús del filial. L’entrenador també ha tingut més en compte els joves del Barça B per omplir les convocatòries quan era necessari: Abel Ruiz, Guillem Jaime, Ezkieta i Iñaki Peña ha viatjat com a mínim una vegada amb el primer equip, mentre que la temporada 2017-2018 només va convocar Ortolà, a més dels jugadors que van trepitjar la gespa. 

En total, Valverde ha fet debutar 9 jugadors amb la samarreta del Barça en partit oficial en aquestes dues temporades. Només Aleñá ja havia debutar durant l’etapa de Luis Enrique. 

COMENTARIS