En profunditat

Valverde pot estrenar trident a Eindhoven

Valverde pot estrenar trident a Eindhoven
Valverde pot estrenar trident a Eindhoven
La baixa de Luis Suárez contra el PSV provocarà que Valverde hagi de modificar l'onze habitual que venia fent fins ara. L'uruguaià ha estat titular...
Valverde

La baixa de Luis Suárez contra el PSV provocarà que Valverde hagi de modificar l'onze habitual que venia fent fins ara. L'uruguaià ha estat titular en 17 dels 19 partits d'aquesta temporada i sempre havia ocupat el lloc de davanter centre. Només va descansar contra la Cultural a la Copa i va ser suplent en la visita al camp del Leganés.

En aquell partit a Butarque, Valverde va sortir amb un trident format per Dembélé, Munir i Messi mentre que Coutinho va actuar com a interior esquerre. L'experiment no va funcionar i Suárez va haver d'entrar a l'última mitja hora per intentar la remuntada però sense resultats positius. De fet, des d'aquell dia Coutinho ja no va tornar a actuar al mig del camp i va avança la seva posició a la d'extrem esquerre.

A la Copa contra la Cultural, el cos tècnic blaugrana va donar descans als titulars i va formar amb un inèdit trident confeccionat per Malcom, Munir i Dembélé que tampoc va aportar molta transcendència al joc ofensiu del Barça.

En el global d'aquesta temporada, Valverde ha utilitzat un trio ofensiu en tots els partits excepte contra l'Atlètic on va tornar al 4-4-2. El trio ofensiu més utilitzat ha estat el format per Messi, Suárez i Dembélé en 7 ocasions. En segona posició hi ha el trident Messi, Suárez i Coutinho i el format per Rafinha, Suárez i Coutinho, tots 2 utilitzats en 3 ocasions.

Davant el PSV, hi ha moltes possibilitats que s'estreni un nou trident format per Dembélé, Messi i Malcom, si Valverde opta per tornar al 4-3-3. També cal veure si Coutinho té opcions de ser titular i en cas que formés tàndem amb Messi i un altre davanter, també seria la primera vegada que això succeeix aquesta temporada.

COMENTARIS