En profunditat

Vermaelen marxa: 53 partits i 19 lesions en 5 temporades

Els problemes físics han estat el calvari del pas del belga pel club blaugrana

Vermaelen marxa: 53 partits i 19 lesions en 5 temporades
Vermaelen marxa: 53 partits i 19 lesions en 5 temporades

Els problemes físics han estat el calvari del pas del belga pel club blaugrana

Thomas Vermaelen ja no és jugador del Barça. El defensa central belga ha finalitzat el contracte amb l'entitat blaugrana després de 5 temporades que han estat marcades per les lesions i la incapacitat de poder tenir una regularitat en les alineacions.

El seu fitxatge l'any 2014 ja va estar marcat per la polèmica perquè va aterrar al Camp Nou amb una lesió. Vermaelen havia tingut alguns problemes físics a l'Arsenal i la situació es va complicar al Mundial del Brasil quan va patir una elongació als isquiosurals. En principi semblava una lesió lleu, el Barça el va fitxar per uns 19 milions d'euros, el 25 de setembre va rebre l'alta mèdica però a partir d'aquí hi van haver diverses recaigudes i el jugador només va participar en el darrer partit de Lliga.

La 15/16 apuntava millors maneres i Luis Enrique va apostar per ell com a titular en els primers partits de Lliga. Va marcar el seu únic gol amb la samarreta blaugrana contra el Màlaga però en un partit contra l'Atlètic de Madrid es va tornar a trencar. Es va poder recuperar i, malgrat patir més lesions musculars, va acabar disputant 20 partits amb la samarreta culer oferint un bon rendiment quan va poder estar sobre la gespa.

En la 3a temporada de Luis Enrique al Barça, el club va decidir cedir-lo a la Roma per a veure si podia guanyar confiança i continuïtat després del calvari viscut al Barça. A Itàlia, la situació no va canviar i una pubàlgia va marcar la seva trajectòria al conjunt romà on només va disputar un total de 12 partits.

L'estiu del 2017 es va parlar sobre la possibilitat de traspassar Vermaelen però Valverde va acabar confiant en ell i es va veure la millor versió del belga al Barça. Només va disputar 20 partits i va tenir algunes lesions, però va aparèixer en un moment clau de la temporada on Umtiti es va lesionar i va oferir un rendiment immediat en els mesos de desembre i gener oferint un bon rendiment. 

L'última temporada a Can Barça ha estat marcada, de nou, per les lesions i només ha pogut participar en 12 partits. Davant la seva fragilitat física, el club va decidir incorporar un central com Murillo per poder tenir garanties i Vermalen ha tingut una participació amb comptagotes abans de dir a dir adéu a una trajectòria marcada per les constants visites a la infermeria. Fins a 19 lesions en les 5 temporades que ha estat jugador del Barça.

COMENTARIS