Notícies

Xavi: "De Jong i De Ligt serien molt bons per al Barça, ja tenen l'ADN"

"Luis Enrique i Alba? Van tenir algun petit problema, però s'ha imposat el seny"

Xavi: "De Jong i De Ligt serien molt bons per al Barça, ja tenen l'ADN"
Xavi: "De Jong i De Ligt serien molt bons per al Barça, ja tenen l'ADN"

"Luis Enrique i Alba? Van tenir algun petit problema, però s'ha imposat el seny"

Xavi Hernández ha donat la seva opinió sobre 2 objectius del Barça per a la pròxima temporada: els holandesos De Ligt i De Jong. L'exfutbolista blaugrana ha avalat els joves futbolistes de l'Ajax "per tenir ja ADN Barça" i també ha repassat altres qüestions en una entrevista al diari Marca.

De Jong i De Ligt

"M'agraden molt, molt bons per al Barça. No perden la pilota, surten bé, ja tenen l'ADN Barça per venir de l'Ajax, que sempre ha estat una bona escola per a nosaltres. I són joves."

L'era Messi i l'era Cristiano

"L'era Messi encara no s'ha acabat. Si la veus sencera, és espectacular. Sense ell, al Barça només teníem una Champions i amb ell ja tenim cinc. L'època Messi no ha estat dolenta, però el Madrid ha seguit amb la seva història. El Reial, abans de Cristiano, ja tenia nou Champions. Però és que Messi ha canviat la història culer. Tots dos han monopolitzat el futbol en els últims 15 anys."

"És difícil trobar successors a Messi i Cristiano. No crec que hi hagi cracs que dominin amb tanta diferència com ho han fet ells dos. Qui marca 50 gols? Luis Suárez, per exemple, em sembla dels millors '9' de la història del Barça, però 'només' arriba a 30 gols, no a 50. Les Pilotes d'Or s'aniran repartint a partir ara."

Alba - Luis Enrique

"Els conec als dos i sé que tenen molt caràcter. Van tenir algun petit problema, però s'ha imposat el seny. Jordi és el millor en el seu lloc. Era una qüestió de temps."

S'ha perdut l'estil Barça?

"No ho crec. El Barça sempre vol la pilota. I pressiona alt. Mai s'ha perdut l'essència, ni amb El Tata Martino, amb el qual no es va guanyar res. Després hi ha matisos. A Luis Enrique, per exemple, també li agradava les transicions ràpides, que gairebé no les havíem treballat amb Guardiola; Valverde és més pràctic amb el 4-4-2, més ordenat després pressió. Són matisos dins de l'essència. I Arthur l'ha reforçat. No perd ni una pilota el xaval..."

COMENTARIS