Notícies

Xavi: "Em preocupa la situació del planter del Barça"

"Trobo molt fort que hagin fet fora a Joan Vilà. Què està fent el Barça? És la persona amb més coneixements del joc posicional del Barça. No ho entenc."

Xavi: "Em preocupa la situació del planter del Barça"
Xavi: "Em preocupa la situació del planter del Barça"

"Trobo molt fort que hagin fet fora a Joan Vilà. Què està fent el Barça? És la persona amb més coneixements del joc posicional del Barça. No ho entenc."

Xavi Hernández LaTdT Catalunya Radio

Xavi Hernández ha concedit una extensa entrevista a Ricard Torquemada en la secció 'Parlem de futbol amb...' de LaTdT. En el primer capítol emès, l'exmigcampista blaugrana reflexiona sobre el Barça actual i la pèrdua de pes del planter amb una dura crítica a la cúpula actual. A més, també parla de diversos noms propis com Messi, Busquets, Guardiola, Arthur, Coutinho o Dembélé. Aquestes són les frases més destacades de la interessant conversa amb Torquemada.

El futbol base

“Em preocupa la situació del futbol base del Barça. Trobo molt fort que hagin fet fora a Joan Vilà. Què està fent el Barça? És la persona amb més coneixements del joc posicional del Barça. No ho entenc."

“La fuga de talents al planter? Jo els hi diria: 'Si marxes d’aquí, no tornes.’ Però això ha d’anar acompanyat de poder pujar al primer equip.”

S'ha canviat l'estil?

“Sempre veig l’estil del Barça reconeixible, excepte casos aïllats com el de Roma. L’estil no s’ha traït, s’han introduït matisos. Valverde ha estat pràctic."

Messi

“De vegades em foto a riure quan veig a Messi jugant, li vaig dir… Ho fa tot bé. És un espectacle, veure’l jugar. És millor que Maradona. És el millor de la història.”

“Messi podrà jugar fins als 38, 39 o 40… Necessita molt poc. La velocitat mental no la perdrà. Pot jugar on vulgui. Quan defensa, és el millor.”

Busquets

“És una vergonya que no es valori Busquets a les llistes de millors jugadors. Fixa’t quan no juga…. Si el futbol es jugués a un toc, seria el millor jugador de la història.”

Arthur

"Veig algunes coses meves en ell. Pensa molt ràpid, això es té o no es té, és innat. Ës un jugador que es pot treballar molt.”

“Arthur el veig 'jugador Barça' però altres fitxatges que han vingut anys enrere no s’han adaptat, no eren de l’estil del Barça. Aquí hem pecat i ha faltat filosofia Barça.”

“Veig molt potencial, crec que pot ser un jugador molt vàlid per al Barça. Arthur. Quan tingui més confiança, encara serà millor.”

Guardiola

“Hi ha un abans i un després de Guardiola. Molts entrenadors han copiat el seu estil i d’altres, han buscat l’antítesi. Ara és molt difícil jugar entre línies, això ha canviat." 

Ter Stegen

“Tenir un porter com Ter Stegen, que sap jugar amb els peus, és jugar amb un jugador més."

Coutinho

"D'interior? Sí, per què, no? Es pot adaptar si treballa situacions defensives. És una mica perfil Andrés.”

Riqui Puig

"En 20 minuts, ja veus que és un jugador Barça. Crec que pot triomfar, només necessita una oportunitat.”

Dembélé?

"És un extrem, extrem. Crec que té molt potencial, aquest any ha fet un pas endavant i és molt jove. És una bomba de jugador. Quan agafi confiança pot ser un gran jugador.”

ÀUDIO. Recupera el primer capítol de l'entrevista de Xavi amb Ricard Torquemada 

COMENTARIS