Notícies

Xavi: "Entenc que fes mal el que va fer Griezmann l'estiu passat"

"Amb Arthur i De Jong, que té 21 anys, el Barça s'assegura 2 boníssims jugadors"

Xavi: "Entenc que fes mal el que va fer Griezmann l'estiu passat"
Xavi: "Entenc que fes mal el que va fer Griezmann l'estiu passat"

"Amb Arthur i De Jong, que té 21 anys, el Barça s'assegura 2 boníssims jugadors"

xavi hernandez

Xavi Hernández va disputar aquest dilluns l'últim partit com a professional amb l'Al-Sadd i, a partir d'ara, començarà la seva carrera com a entrenador. El de Terrassa vol preparar-se bé per un hipotètic retorn al Camp Nou com a tècnic i reconeix que és un repte que el motiva. En una entrevista a l'Sport, Xavi ha parlat sobre aquest tema i altres noms propis de l'actualitat blaugrana com Griezmann, Arthur, De Ligt, De Jong o Víctor Font.

Griezmann

"Entenc que fes mal el que va fer l'estiu passat... Però qui fitxa? El director esportiu? Valverde? El president? Jo, si entrés al Barça, demanaria els fitxatges i si el vestidor no està d'acord amb algun d'ells, parlaria amb ells però decideixo jo. Sigui Griezmann o qui sigui. Una altra cosa és que l'entrenador no el vulgui i el vestidor tampoc. Llavors tenim un problema."

La primera temporada d'Arthur

"Has de comparar l'Arthur de 22 anys amb el Xavi de 22 anys. No pots comprar l'Arthur d'ara amb el Xavi amb 30 anys. No és just. Ha fet molt bona temporada. És un noi que no perd una pilota, que veu les millors solucions, molt intel·ligent. Té un potencial per fer 10 anys al Barça a nivell brutal. S'ha d'anar deixant anar, atacar, donar l'última passada, xutar, però això també em passava a mi a la seva edat. 

De Ligt i De Jong

"Amb Arthur i De Jong, que té 21 anys, el Barça s'assegura 2 boníssims jugadors. A De Ligt també caldria fitxar-lo."

Era post-Messi

"Sempre parlem de l'era post Messi, és molt propi dels culers, però al Leo li queden tres o quatre anys molt bons. A primer nivell, com ara, perquè es cuida, és professional, és fort físicament i és una bèstia mentalment. És el número 1 en tot."

Retorn al Barça?

"Si algun dia torno al Barça, serà amb totes les conseqüències i sabent que seré jutjat, aquest club és una trituradora. Tots volen estar en un equip gran. Més còmode seria anar a un segona però sóc competitiu i m'agraden els grans reptes. Sé el que vindrà, em quedaré calb o amb els cabells blancs però és el que hi ha."

Candidat a les eleccions?

"No hauria de posicionar-me però tinc molta amistat amb Victor Font, amb qui hem establert una amistat molt sana. Seria una persona molt vàlida com a futur president del Barcelona. Encaixa a nivell humà perquè és un líder natural, prudent, coherent, amb sentit comú, intel·ligent i té empatia. Ell deixaria treballar a la gent de futbol en la seva parcel·la, que això és molt important, i després té una experiència laboral important. Està molt preparat. Potser hi ha més opcions però això és molt bona, però que molt, molt bona."

COMENTARIS