Opinió

Zidane, el "jefe"

Zidane, el "jefe"
Zidane, el "jefe"
Els títols no només han donat a Zidane credibilitat i prestigi en el món del futbol. Els títols li ha donat al francès força, molta força davant Florentino...
David opi James

Els títols no només han donat a Zidane credibilitat i prestigi en el món del futbol. Els títols li ha donat al francès força, molta força davant Florentino Pérez a l’hora de prendre decisions. 

El President volia a David De Gea a la porteria sí o sí, però al final s'ha imposat el criteri de Zidane, que volia la continuïtat de Keylor Navas a la porteria blanca. 

Florentino volia donar una nova oportunitat a James, però en el cas del colombià, Zidane també ha estat molt contundent: el volia fora de la plantilla. De fet, va pressionar Florentino Pérez per tal de tancar la seva sortida del club abans de començar la gira americana. Dit i fet, James surt en qualitat de cedit a un rival directe com és el Bayern de Munic. 

L'operació James, per molt bona que es vengui desde Madrid...no cola. És una operació dolenta si tenim en compte que darrerament el Madrid ven molt bé. Florentino Pérez va pagar 80 milions en el seu dia pel colombià i ara, en el millor dels casos, els blancs ingressaran prop de 60 milions si el Bayern exerceix l'opció de compra. En resum, el Madrid "palma" 20 milions en el millor dels casos. Per un jugador que es va vendre com a futur guanyador de la pilota d'Or...fracàs. 

Esportivament parlant, Zidane veia en James un problema. Un jugador amb un salari important (8 milions), amb etiqueta de crac i que, a més a més, era dels pocs jugadors que mai van acceptar les seves famoses rotacions. Va ser una de les peticions de Zidane davant Florentino Pérez: James fora de l'equip sí o sí. 

Ni Manchester United, ni City, ni PSG, ni Chelsea. Només una oferta va rebre el Reial Madrid per James, la del Bayern de Munic i en qualitat de cedit. El Madrid va acceptar l’operació per la pressa de tancar-la. Es l'única oferta que va arribar a Concha Espina i aquest és l'únic motiu pel qual van acceptar la cessió d'un jugador com James a un rival directe a la Champions.

La clàusula de la por

És una pràctica habitual amb els jugadors del Madrid cedits a la Lliga espanyola. Sort que les normes UEFA són diferents i a Europa no estan permeses. Que ningú pensi que el Madrid ha tingut un atac de fair play, el que passa és que UEFA no permet la clàusula de la vergonya. 

Morata vol marxar

Morata sembla empipat. Es veia a Manchester però Florentino no estava disposat a rebaixar els 90 milions que sempre ha demanat pel davanter del Madrid. Amb la porta anglesa tancada, sembla que ara s'obre la porta italiana. El Milan vol Morata però no sembla que pugui arribar als 90 milions desitjats pel Madrid. El jugador està posant de la seva part per poder obrir la porta de sortida: males cares als entrenaments a UCLA, respostes ambigües quan li pregunten per la seva continuïtat i moviments dels seus agents per tal d'aconseguir que els italians facin una oferta important que permeti obrir les negociacions amb Florentino Pérez.

Morata és un gran davanter, però 90 milions són una passada. Si es confirmés, seria la venda més important de la història del Madrid. Amb Morata es confirma que els jugadors de la pedrera blanca tenen bona sortida al mercat. 

Només cal analitzar la venda de Mariano a Lyon. L'han traspassat per 8 milions amb un salari de 4 milions per temporada. I l'Olympique el fitxa perquè te pinta de futbolista, no per la seva trajectòria a primera divisió. Ha jugat una estona més que jo al Madrid de la passada temporada. Ha demostrat ser un golejador a Segona B però no a Primera, on encara no ha demostrat res. És una venda brutal. 8 milions per un jugador de Segona B és una venda que s'hauria d'analitzar a Harvard.

COMENTARIS